Aurinko alkaa paistamaan ja luontokin hiljalleen heräilee kohti kevättä. Talven jäljiltä ihosi saattaa tuntua ja näyttää epätasaiselta, sävy voi olla samea ja eloton, jolloin ihosi kaipaa pikaista piristystä. Hoitolaan ei poikkeustilanteen vuoksi välttämättä juuri nyt hauaisi lähteä, joten mitä tehdä?

Kerron sinulle tässä artikkelissa, kuinka voit saada kuulammaan ja kauniimman ihon kotona.

Kasvojesi iho kaipaa nyt kuorintaa ja kosteutusta. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, tasoittaa ihon rakennetta ja sävyä sekä mahdollistaa muiden hoitotuotteiden tehokkaamman imeytymisen ihollesi. Hyvä nyrkkisääntö on tehdä kuorinta noin kerran viikossa. Liian usein tehty kuorinta tai kuorinta liian rajulla tuotteella voi vahingoittaa ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa, jolloin iho kuivuu.

Kotihoidossa on hyvä turvautua hellävaraisiin kuorintatuotteisiin. Asiakkaalle, joka ei ole käynyt kosmetologin ihoanalyysissä, turvallinen vaihtoehto on joko entsymaattinen kuorinta tai mietoihin helmähappohin perustuvat kuorinnat. Nämä eivät sisällä mekaanisesti ihoa kuorivia rakeita tai jauheita ja sopivat myös herkälle iholle. Ekopharman suosikkituote Herukka Entsymaattinen kuorinta on juuri tällainen. Retipalmin valikoimasta löytyy huippu-upea tuote 2 Effect, jota voit käyttää kuorivana yövoiteena kasvoveden päällä, tai perinteisenä kuorintatuotteena 1-2 kertaa viikossa.

Miten kuorin ihoni?

Ennen kuorintaa iho tulee puhdistaa hyvin puhdistustuotteella, kasvojen keväthuollon yhteydessä kannattaa suosia kaksoispuhdistusta öljyllä ja vesiliukoisella putsarilla tai esim Ekopharman Karpalo-puhdistusöljyllä, joka emugloituu ihanasti puhdistusmaidoksi lämpimän veden kanssa.

Entsymaattinen (Herukka) tai hedelmähappokuorinta (2 Effect) ei toimi märällä iholla, sillä tuote laimenee veden vaikutuksesta. Älä laita kuorintaa tästä syystä myöskään saunaan. Levitä kuorinta pestylle ja kuivatulle iholle ja anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan, vältä silmänympärystä ja huulia. Saatat tuntea pientä kihelmöintiä, tämä on aivan normaalia etenkin jos ihoa ei ole kuorinut hetkeen. Vaikutusajan päätyttyä ota käsiin hieman lämmintä vettä ja hiero kuorinta iholle sekä huuhtele iho kädenlämpöisellä vedellä. Viimeistele kuorinta ihotyyppisi mukaisella kasvovedellä, Ekopharman kasvoedet ovat hoitovesiä, joita kannattaa kerrostaa muutama kerros iholle, jolloin kosteuttava vaikutus on suurin. Laita kasvoveden päälle seerumi, silmänympärystuote ja voide, ja olet valmis. Jos haluat vielä tehostaa hoitoa, voit laittaa voiteen asemasta naamion ja jättää sen vaikuttamaan yön ajaksi.